Asunnottomien yö tiistaina 24.10.

18.10.2023

Itätuuli_vaaka_musta

Valtakunnallisesti Asunnottomien yötä vietetään YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17.10. tai sen lähimaastossa. Tänä vuonna teemana on ”Kenelle kaupunki kuuluu?”. Asunnottomien yön kansalaisliike pyrkii herättelemään yhteiskunnallista keskustelua muun muassa kysymyksellä kenellä on oikeus näkyä kaupunkikuvassa.

Kemissä Asunnottomien yö -tapahtuma järjestetään Kemin kulttuurikeskuksen aula- ja ravintolatiloissa tiistaina 24.10. klo 17–20. Tapahtuma on tarkoitettu asunnottomille ja muita arjen haasteita kohtaaville.

Kiinteistö Oy Itätuuli on mukana tapahtuman järjestelyissä sekä paikan päällä kertomassa asunnonhakuprosessista ja erilaisista vaihtoehdoista asumisesta sopimisessa.

Mukana järjestelyissä ja paikan päällä tapahtumassa ovat mm. NAL ry, Kemin kaupunki, Lapin hyvinvointialue, Kemin seurakunta, Kriisikeskus Turvapoiju, Meri-Lapin SPR, Lapin AMK, Meri-Lapin järjestökeskus Majakka, Kiinteistö Oy Itätuuli, TE-palvelut, Kemin Martat, Irti huumeista ry, RISE, Kemin A-kilta ry, Meriva.

Tilaisuuden avaa kaupunginjohtaja Matti Ruotsalainen. Tervehdyksen Kemin seurakunnalta tuo Teija Jestilä ja musiikillista tunnelmointia luomaan on lupautunut Matti Virtasalo. Järjestäjien toimesta osallistujille jaetaan monenlaisia pieniä hyödyllisiä tavaroita. Tarjolla on makkaroita ja pullakahvit sekä mahdollisuus muun muassa verenpaineenmittaukseen.