Asunnottomuutta ei ratkota asuntoja jakamalla

26.10.2023

Asunnottomien_yö_2b

Osallistuimme 24.10. Kemin kulttuurikeskuksessa järjestettyyn
Asunnottomien yö -tapahtumaan.

Paikalla vieraili noin 150 henkilöä, mukaan lukien järjestäjät ja esiintyjät. Tilaisuus oli meille oiva paikka avata kohdeyleisölle asunnonhakuprosessin vaiheita, asukasvalinnan perusteita ja mahdollisuuksia erilaisiin sopimusmuotoihin.

Lisäksemme tilaisuudessa oli useita asunnottomille ja muita arjen haasteita kohtaaville ihmisille palveluita tarjoavien tahojen toimijoita, joiden kanssa pääsimme keskustelemaan ja jakamaan kokemuksiamme asunnottomuuteen ja erityisesi asuttamiseen liittyen.

 

 

Tilaisuus oli lämminhenkinen ja tunnelmaltaan välitön. Tapahtuman juontajana toimineen Henri Izadin, Rikosseuraamuslaitos, mukaan kaikki tilaisuudessa mukana olleet voisivat pohtia yhdessä illan teeman tärkeintä kysymystä ”Miten edistetään asunnottomien asiaa?”

 

 

Avauksessaan Henri tähdensi, että asunnottomuus on varsin monisyinen ongelma, joka ei ratkea asuntoja jakamalla, vaan hyvin usein asunnottomuudesta kärsivät tarvitsevat monenlaista asumisen tukemista, jotta asunto myös pysyy.

Tässä monialaisessa yhteistyössä Itätuuli haluaa ehdottomasti olla mukana ja toimintatapoja kehittämällä luoda tasa-arvoisia mahdollisuuksia turvalliseen ja pysyvään asumiseen kaikille.

 

 

Pitkän historian ajalla yhtiömme on asuttanut huomattavan määrän vailla vakinaista asuntoa olevia henkilöitä, joista osa on myös pysynyt pitkäaikaisina asukkainamme.

Haasteellisissakin tilanteissa toivomme kaikkien asuntoa tarvitsevien kääntyvän puoleemme, jotta voimme mahdollisuuksien mukaan löytää jokaista hakijaa parhaiten palvelevan ratkaisun.